Children's health - a sensitive indicator of environmental safety (One Health & Risk Management, 2022)
Sănătatea populației constituie cea mai de preț valoare a unui stat, iar menținerea unui nivel optim al ei reprezintă o misiune prioritară pentru societate. Sănătatea copiilor se află în strânsă legătură cu mediul în care ei se dezvoltă. Perturbările sociale, condiționate de climă, de ecologie, economie etc. se răsfrâng, în primul rând, asupra copiilor, partea vulnerabilă a societății, sănătatea copiilor fiind și „clopoțelul” cel mai sensibil care semnalează asupra nivelului de bunăstare a societății în întregime.